Halo (PC)

Det er ingen tvil om at Halo fremdeles er et fantastisk spill, selv et par år etter at det kom på XBox, men hvordan klarer det konverteringen til PC-formatet? Les vår omtale.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en god stund siden Halo kom til XBox - faktisk nesten to år, hvis man tar utgangspunkt i den amerikanske lanseringen. I Norge fikk vi Halo 14. mars 2002, og vi ble umiddelbart imponert over spillets glimrende historie, stemning og flotte grafikk. Det eneste problemet var at spillet hadde tendenser til å være ganske repetitivt til tider.

Halo startet opprinnelig sitt liv som et PC og Mac-spill, og det skulle bare mangle at det til slutt ble sluppet på PC-plattformen. Firmaet Gearbox har bruk de siste årene på å konvertere Halo til PC, mens skaperne Bungie er opptatt med å lage en oppfølger. Selv om enkeltspillerdelen er så å si identisk med XBox-utgaven, har Gearbox lagt til et solid multiplayermodus.

Alderen synes

Vi har lurt mye på hvordan den grafiske siden av spillet ville se ut på en PC. Fordelen med Gearbox' port er at den utnytter PCens fleksibilitet, og du kan for eksempel sette oppløsningen helt opp til 1600x1200, eller skru ned detaljnivået hvis du har en svakere maskin.

Selve kvaliteten på grafikken er noe varierende - det er klart at motoren bak har noen år bak seg, og mange omgivelser virker rett og slett noe firkantet. Teksturene er ikke alltid like detaljerte, og noen av personene du møter ser også ganske enkle ut. Men på den andre siden av skalaen er det mange nydelige utendørsområder, flott animerte fiender og stilige spesialeffekter. Alt i alt ser Halo definitivt fint ut, men til tider synes det at motoren ikke er den mest avanserte i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer