HaLow kan bety slutten for Bluetooth

Byr blant annet på langt bedre rekkevidde og skalerbar hastighet.

STADIG BEDRE REKKEVIDDE: Med Wi-Fi HaLow er det ikke lenger noe problem å få dekning i hele huset. Foto: Wi-Fi.org/Kaspersky
STADIG BEDRE REKKEVIDDE: Med Wi-Fi HaLow er det ikke lenger noe problem å få dekning i hele huset. Foto: Wi-Fi.org/Kaspersky Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Wi-Fi Alliance har nettopp annonsert den nye trådløs-standarden IEEE 802.11ah, som lover dobbel så god rekkevidde som dagens eksisterende 802.11n og ac-nett. Ikke nok med det, strømforbruket skal også være kraftig redusert.

Utfordrer Bluetooth

Standarden har fått navnet HaLow, og er først og fremst laget med tanke på Tingenes internett og smarte dingser som trenger å være tilkoblet internett, som smartklokker, treningsarmbånd, små høyttalere og annet utstyr der lavt strømbruk er viktigere enn høyest mulig hastighet.

Så langt har Bluetooth vært nær enerådende i dette segmentet, men med den massive støtten Wi-Fi-alliansen har, forventes det at HaLow raskt kommer til å bli en gedigen utfordrer til Bluetooth - ikke minst med tanke på rekkevidden, som skal være flere ganger bedre enn Bluetooth.

Les også: Dette forventer vi av teknologien i 2016

Nye frekvenser

HaLow benytter frekvenser i 900 MHz-båndet, noe som er nøkkelen bak den gode rekkevidden. Til sammenligning bruker dagens trådløse 802.11a/b/g/n/ac-nett enten 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndet, eller en kombinasjon av disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer