Han vasket PC-en i oppvaskmaskinen

Ja, det går faktisk an...

OGSÅ FOR PC: Søler du kaffe i tastaturet, kan du vaske vaske PCen eller Mac-en i oppvaskmaskinen. Men husk lav temperatur og glem vaskemiddelet. Og ikke minst: Den må være helt tørr igjen før du setter strøm på! Foto: NTB SCANPIX
OGSÅ FOR PC: Søler du kaffe i tastaturet, kan du vaske vaske PCen eller Mac-en i oppvaskmaskinen. Men husk lav temperatur og glem vaskemiddelet. Og ikke minst: Den må være helt tørr igjen før du setter strøm på! Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av oss har nok opplevd å søle kaffe eller annen væske på en dyr PC eller Mac.

Jobben med fille og lunkent vann blir aldri helt patent, og ofte ligger det igjen rester av cola, brun saus eller kaffe mellom tastene eller på skjermen.

Bare en liten ulykke...

Den svenske teknikeren Lars Avellán tok grep. Han ville rett og slett prøve å vaske PC-en i oppvaskmaskinene under kjøkkenbenken.

LES OGSÅ: Tastaturet du kan søle kaffe på

Avellán hadde hatt en liten ulykke på hjemmeplan, da husets tenåring hadde spist foran sin bærbare PC. Resultatet var brun saus over hele tastaturet.

- Jeg tok da bort skjermen, batteriet og harddisken og kjørte den i oppvaskmaskinen (uten vaskemiddel) , sier han til Nyteknik.se.

Tørkeskap pluss to døgn

Etter at vasken var ferdig, plasserte Avellán den ferdig vaskede maskinen i et tørkeskap i én time. I tillegg lot han den stå i yterligerligere to dager i vanlig romtemperatur, for å være på den sikre siden.

LES OGSÅ: Disse kan redde ødelagte harddisker

Strøm er ingen god idé med fuktig elektronikk, og derfor ville Avellán være helt sikker på at delene var helt tørre. Derfor varierte han også stillingen som maskinen sto i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer