Handbrake - gratis ripping av DVD og Blu-ray

Nå med undertekster fra Blu-ray-filmer.

Handbrake 0.99 har blant annet fått oppdatert grensesnitt, bedre lydhåndtering og støtte for undertekster i Blu-ray-filmer.
Handbrake 0.99 har blant annet fått oppdatert grensesnitt, bedre lydhåndtering og støtte for undertekster i Blu-ray-filmer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Handbrake har i mange år vært blant de aller beste programmene for ripping av Blu-ray og DVD-filmer til MP4- og MKV-filer. Programmet er gratis, og finnes i versjoner for både Windows, Linux og MacOs.

Dette er et svært avansert verktøy som byr på meget god kvalitet på det rippede materialet. Ja, etter vår mening er det faktisk det aller beste programmet til formålet.

Det har imidlertid ikke innebygd støtte for dekryptering av innhold. Hvis DVD-en eller Blu-ray-filmen er kryptert, trenger du i tillegg et dekrypteringsverktøy som kjører i bakgrunnen, som AnyDVD HD.

Handbrake kan også brukes til å konvertere videofiler fra ett format til et annet.

Vi har omtalt programmet og funksjonaliteten tidligere, blant annet i denne større artikkelen.

Endelig Blu-ray-undertekster

Nå har programmet kommet til versjon 0.99, og i denne versjonen har utviklerne introdusert en rekke nyheter som har vært etterspurt lenge. Viktigst er støtten for å få med undertekster når man ripper Blu-ray-filmer. Denne støtten har kun vært på plass for DVD-filmer tidligere.

Nå kan du velge en eller flere undertekster fra Blu-ray.
Nå kan du velge en eller flere undertekster fra Blu-ray. Vis mer


Handbrake - gratis ripping av DVD og Blu-ray


Det er også gjort store forbedringer i lydprosesseringen i denne versjonen, blant annet i måten flerkanals lydspor håndteres. Det generelle brukergrensesnittet har også blitt oppgradert og modernisert. For full oversikt over nyhetene, se her.

Handbrake er altså gratis, og du kan laste det ned fra Handbrake.fr.

Les også: Synes du 50 GB pr Blu-ray-plate er lite? Prøv BDXL

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer