HandBrake - lynrask DVD-ripping

Fabelaktig gratisprogram for alle som vil rippe DVDer eller konvertere video.

AV MED HÅNDBREKKET: Nye Handbrake har blant annet 64-bits-operasjoner og bedre støtte for undertekster.
AV MED HÅNDBREKKET: Nye Handbrake har blant annet 64-bits-operasjoner og bedre støtte for undertekster. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som maser om at de beste tingene i livet er gratis har aldri prøvekjørt en Porsche, men det finnes øyeblikk hvor den trøtte klisjeen faktisk stemmer.

Handbrake er et slikt øyeblikk. Programmet er ikke nytt, men har i årevis gitt Windows, Mac og Linux-brukere anledning til å legge over DVDene sine til harddisk uten særlig mye annet å tenke på enn å trykke på "Start"-knappen. Det er også mulig å konvertere vanlige videofiler, for eksempel til en annen oppløsning eller til et annet format.

Nå er gratisprogrammet ute i helt ny drakt, som i dette tilfellet først og fremst betyr at det kjører i 64-bits-kledning. Idealistene bak programmet lover dessuten "mer enn 1000 forandringer" siden forrige versjon kom ut i fjor høst, der noen er lettere synlig og mer verdifulle enn andre.

Fartsøkninger den nyvinningen som er enklest å sette pris på. Hvorfor det er smart å gå fra 32-bits til 64-bits programvare kan du lese mer om i denne artikkelen, men veldig enkelt sagt betyr det at data kan behandles hurtigere hvis PCen eller Macen, og/eller operativsystemet, er lagt til rette for disse 64 bitene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer