HandBrake - lynrask DVD-ripping

Fabelaktig gratisprogram for alle som vil rippe DVDer eller konvertere video.

AV MED HÅNDBREKKET: Nye Handbrake har blant annet 64-bits-operasjoner og bedre støtte for undertekster.
AV MED HÅNDBREKKET: Nye Handbrake har blant annet 64-bits-operasjoner og bedre støtte for undertekster. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som maser om at de beste tingene i livet er gratis har aldri prøvekjørt en Porsche, men det finnes øyeblikk hvor den trøtte klisjeen faktisk stemmer.

Handbrake er et slikt øyeblikk. Programmet er ikke nytt, men har i årevis gitt Windows, Mac og Linux-brukere anledning til å legge over DVDene sine til harddisk uten særlig mye annet å tenke på enn å trykke på "Start"-knappen. Det er også mulig å konvertere vanlige videofiler, for eksempel til en annen oppløsning eller til et annet format.

Nå er gratisprogrammet ute i helt ny drakt, som i dette tilfellet først og fremst betyr at det kjører i 64-bits-kledning. Idealistene bak programmet lover dessuten "mer enn 1000 forandringer" siden forrige versjon kom ut i fjor høst, der noen er lettere synlig og mer verdifulle enn andre.

Fartsøkninger den nyvinningen som er enklest å sette pris på. Hvorfor det er smart å gå fra 32-bits til 64-bits programvare kan du lese mer om i denne artikkelen, men veldig enkelt sagt betyr det at data kan behandles hurtigere hvis PCen eller Macen, og/eller operativsystemet, er lagt til rette for disse 64 bitene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.