Sony SRS-NB10 |TEST

Handsfree uten noe i øra

Er Sonys snedige nakkehøyttaler hjemmekontorets nye bestevenn?

SNEDIG: Sonys nye nakkehøyttaler, NB10, gir deg full handsfree-frihet på hjemmekontoret. Foto: Pål Joakim Pollen
SNEDIG: Sonys nye nakkehøyttaler, NB10, gir deg full handsfree-frihet på hjemmekontoret. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Bøyle rundt halsen - der har du noe du sjelden ser folk med lenger. I trådløse øreproppers spede barndom var det slik mange av dem så ut, der du hadde ei bøyle rundt halsen med to små kabler ut av, som ledet til hver sin ørepropp som du puttet i øret.

Men Sony SRS-NB10 (heretter bare NB10) er en såkalt nakkehøyttaler. Det er altså en bøyle du legger over skuldrene, men uten at du trenger å putte noe i ørene.

I stedet har bøylen en høyttaler rett under hvert øre og mikrofon ytterst ved munnen som fanger opp stemmen din om du prater med noen.

Merkes nesten ikke

Det er ikke mye man merker til NB10 når man har den rundt nakken – faktisk har jeg flere ganger satt meg ved middagsbordet etter endt hjemmekontor og glemt å ta dem av først. Vekten er på bare 113 gram, altså drøye 50 gram per skulder. Vår utgave er den sorte utgaven, men den finnes også i hvit.

Materialmessig går det i matt plast rundt det hele. Selve høyttalerne er trukket i stoff, og NB10 har et ganske elegant utseende, spør du oss. Produktet er IPx4-sertifisert, som tilsier at det er sprutsikret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer