MacBook Pro og iPhone X har problemer

Har du en slik Mac? Da må den kanskje på service

Sjekk om dine enheter er berørt.

KAN MISTE DATA: Apple tilbyr gratis reparasjon av berørte Mac-er og iPhone X-enheter. Foto: Apple
KAN MISTE DATA: Apple tilbyr gratis reparasjon av berørte Mac-er og iPhone X-enheter. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har opprettet to serviceprogrammer for MacBook Pro (den uten Touch Bar) og iPhone X. Årsaken er SSD-trøbbel på MacBooken og skjermproblemer på iPhone X, nærmere bestemt en ødelagt skjermmodul.

SSD-feil på MacBook Pro

For MacBook Pros – igjen, den uten Touch Bar – del gjelder det modeller som har SSD-lagring med størrelse 128 eller 256 GB. På sine servicesider skriver Apple følgende:

«Apple har funnet ut at det i et begrenset antall 13-tommers MacBook Pro-maskiner (uten Touch Bar) som har SSD-stasjoner på 128 GB eller 256 GB, kan forekomme en feil som fører til tap av data og at stasjonen ikke fungerer skikkelig. De 13-tommers MacBook Pro-maskinene med stasjonene som er berørte, ble solgt mellom juni 2017 og juni 2018.»

Selskapet legger til at de kontakter personer som har registrert enhetene sine for å gjøre dem oppmerksomme på serviceprogrammet. Man kan selv sjekke om PC-en er rammet ved å besøke denne lenken, rulle ned til «kvalifikasjon» og taste inn maskinens serienummer. Apple oppfordrer berørte brukere om å sikkerhetskopiere alle dataene på maskinen før den sendes inn.

Skjermtrøbbel for iPhone X

Når det gjelder iPhone X, kan personer med berørte enheter oppleve at enheten ikke responderer til berøringer, eller at skjermen reagerer selv om man ikke har trykket på skjermen. I dette tilfellet ber Apple kundene om å kontakte en Apple-autorisert tjenesteleverandør for å avtale service.

Apple opplyser at iPhone X-enheter som har skader som kan påvirke denne reparasjonen av enheten, som knust skjerm, må ordne disse problemene før den skjermrelaterte feilen kan fikses, og at kunden kan bli nødt til å betale for det.

Ingen andre iPhoner er rammet av dette.

Er noen av Apple-enhetene dine berørt av dette?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer