Har du fått falsk epost fra Microsoft?

Hvis du får epost fra Microsoft, hvordan kan du vite om meldingen er ekte eller falsk? Kommer meldingen med et vedlegg, kan du være ganske sikker på at den er falsk.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange måter å øke spredningen av datavirus. En måte er å sende ut epost-meldinger som tilsynelatende kommer fra seriøse selskaper. Meldingene ser ofte såpass ekte ut at det dessverre er mange som lar seg lure.

Nyhetsbrev fra Microsoft?

Microsoft driver nyhetsbrev-tjenester som hvem som helst kan abonnere på, og dermed få tilsendt nyheter av ulike slag. Slike meldinger er dessverre enkle å forfalske, og er ofte bærer av datavirus.

Følgende bilde er et typisk eksempel på en falsk melding:

Velger du å kjøre vedlegget som kommer med en slik melding, risikerer du at PCen din blir virus-infisert

Notat fra Microsoft

Microsoft har skrevet et notat som kan brukes til å identifisere eventuelle falske meldinger:

  • Ekte meldinger kommer aldri med et vedlegg. Slike meldinger vil alltid referere til en nettside med lenke til en eventuell oppdatering.
  • Ekte meldinger har digital signatur. De skal kunne verifiseres på Microsoft Technet.
  • Meldinger om oppdateringer blir alltid publisert først på Microsofts nettsider, før meldingene sendes til brukere. Du finner en liste over disse på Microsoft.com, slik at du kan få bekreftet at meldingen er ekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer