Har du lest alle Facebook-meldingene dine?

Vi trodde vi hadde full kontroll. Der tok vi grundig feil.

Kanskje har du noen Facebook-meldinger du ikke har lest? Vi fant i hvert fall en drøss.
Kanskje har du noen Facebook-meldinger du ikke har lest? Vi fant i hvert fall en drøss. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden lanserte Facebook et nytt meldingssystem der brukerne også fikk en epostadresse; brukernavn@facebook.com.

Da dette var rykende ferskt ble undertegnede halvveis invitert i utdrikningslag for en tidligere studiekompis. Jeg ble bedt om å sende epostadressen min til forloveren, og som early adopter oppgav jeg selvsagt @facebook.com-epostadressen min.

Og i glemmeboka gikk det.

I dag, nesten et år senere, så jeg plutselig at jeg hadde fått en mer formell invitasjon noen uker seinere. Den hadde gått meg hus forbi. Epost sendt til @facebook.com-epostadressen havner nemlig ikke sammen med de øvrige meldingene, men i en annen mappe.

SAMLESIDE:

Facebook

Varsler ikke om annen epost

Epost som sendes til @facebook.com-adressen din spretter nemlig ikke opp som varsler i Facebook. Ikke bare det – antall uleste elementer vises heller ikke på meldinger-siden:

Som du ser – en haug av uleste meldinger i "other"-mappen, uten at de er representert med noe siffer i margen.
Som du ser – en haug av uleste meldinger i "other"-mappen, uten at de er representert med noe siffer i margen. Vis mer


Dermed kan det godt hende at du, som meg, har en del uleste meldinger på Facebook som du ikke har sett ennå. For å se dem, går du inn på meldinger og velger annet.

Facebook varsler deg kun om meldinger dersom de kommer fra en av dine venner, fra deres venner eller fra folk du har utvekslet meldinger/epost med tidligere.

Så nå vet du det. Sikkert ikke dumt å sjekke innom i blant; i hvert fall hvis du har oppgitt @facebook.com-epostadressen din.

Mer om Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer