Netflix-milepæl:

Har leid ut fem milliarder DVD-filmer

Har ikke sluttet med det de egentlig startet med.

LEVER I BESTE VELGÅENDE: 2,7 millioner amerikanere abonnerer fortsatt på den fysiske utgaven av Netflix. Foto: Paul Sakuma / AP / NTB Scanpix
LEVER I BESTE VELGÅENDE: 2,7 millioner amerikanere abonnerer fortsatt på den fysiske utgaven av Netflix. Foto: Paul Sakuma / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste tenker strømming av filmer og TV-serier når de hører Netflix, men noe du kanskje ikke visste, er at det ikke var det Netflix drev med til å begynne med.

I 1998, da selskapet startet opp, var det nemlig utleie og salg av DVD-er som var forretningsideen. Salget varte bare ett år, mens utleiedelen har levd videre, og denne uka kunne Netflix sprette korken og feire at de hadde sendt ut 5.000.000.000 DVD-filmer.

Den magiske grensen ble passert i det Elton John-musikalen «Rocketman» ble sendt ut til en kunde – en film som ikke er tilgjengelig i nettutgaven av Netflix.

Leie mot fast månedsavgift

For en månedlig abonnementsavgift kan amerikanske Netflix-kunder få tilsendt DVD-filmer de ønsker å se - med posten. Når man er ferdig å se den, sender man den tilbake i en ferdig frankert konvolutt og får da neste tilgjengelige film på ønskelista i postkassa. Ønskelista kan man administrere via nettsidene eller den tilhørende appen.

Abonnementsprisen baserer seg på hvor mange filmer man ønsker å kunne ha hjemme samtidig, med et noe dyrere abonnement om man ønsker Blu-ray-filmer. For eksempel koster det 15 dollar i måneden (135 kroner) for å kunne ha to Blu-ray-filmer hjemme til en hver tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer