Har mistet all tro på Windows RT

IDC mener Microsoft må fokusere på Windows 8.

Windows RT ser ut og oppfører seg som Windows 8, men byr på svært begrenset programvarestøtte. Dette ser ut til å skremme kundene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Windows RT ser ut og oppfører seg som Windows 8, men byr på svært begrenset programvarestøtte. Dette ser ut til å skremme kundene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ut som Windows 8, og oppfører seg likt - helt til du prøver å installere et helt vanlig Windows-program. Da vil du få en feilmelding som sier at programmet ikke er støttet.

Det er nettopp dette som gjør Windows RT til en forvirrende opplevelse for mange, og som kanskje er hovedgrunnen til at salget av nettbrett og hybrider basert på RT selger svært dårlig.

Les også: Slik kjører du apper i vinduer

Oppfordrer Microsoft til å snu

Det amerikanske analyseselskapet IDC har nettopp offentliggjort en ny rapport som tar for seg utviklingen på nettbrett-fronten de neste årene, og her levnes Windows RT lite håp. IDC forventer at RT aldri vil nå mer enn maks tre prosent markedsandel innen 2017.

– Microsofts avgjørelse om å tilby to forskjellige operativsystemer til nettbrett har foreløpig gitt magre resultater, sier analytiker Tom Mainelli.

– Vi mener Microsoft og deres partnere heller burde fokusere på å gjøre Windows 8 bedre. Et slikt fokus tror vi ville ført til en raskere vekst i Microsofts andeler i dette markedet, fortsetter han.

To systemer dominerer

IDC forventer at Android og iOS vil dominere på nettbrettmarkedet de neste fem årene, og ha henholdsvis 46 prosent og 43,5 prosent andel i 2017. Det er først og fremst i lavprissegmentet Android vil vokse og dominere, mener selskapet.

Foto: IDC
Foto: IDC Vis mer


Les også: To ting ødelegger for Windows 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer