PC-tips:

Har PC-en låst seg? Da bør du kjenne til denne tastekombinasjonen

Ofte kan en omstart av grafikkdriveren være løsningen.

FIRE TASTER: Ved å holde nede fire taster samtidig, kan du løse mange PC-problemer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FIRE TASTER: Ved å holde nede fire taster samtidig, kan du løse mange PC-problemer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er litt over middels teknisk interessert, vet du sikkert hvordan du kan avslutte et program i Windows som har låst seg, går tregt eller av en eller annen grunn oppfører seg unormalt. Ja, hvis ikke det hjelper å trykke på X-en oppe hjørnet, altså.

#1: Avslutte et låst program

Da kan du høyreklikke på Oppgavelinjen nederst, velge Oppgavebehandling, høyreklikke på programmet som ikke responderer, og velge Avslutt.

Du får også fram Oppgavebehandling ved å trykke Ctrl + Alt + Del. Det kan være smart å kjenne til, for eksempel hvis musepekeren også har låst seg.

#2: Omstart av grafikkdriveren

Men det er også en annen metode som kan være grei å kjenne til, spesielt hvis alt ser ut til å ha låst seg, eller du får uforklarlige problemer med skjermbildet.

Her vil mange ty til en omstart av maskinen, for eksempel ved å holde inne av/på-knappen noen sekunder. Det fungerer nesten alltid, men da risikerer du samtidig å miste alt av arbeid som du holdt på med da maskinen låste seg.

I mange slike tilfeller er årsaken til problemet at grafikkdriveren har stoppet opp. Det kan det være mange årsaker til, og det er ikke alltid like lett å finne synderen, men det går an å kjøre en omstart bare av grafikkdriveren. Dette er det mange som ikke kjenner til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer