- Harddisk-kameraer snart borte

København, DinSide.no: Enorm lagringskapasitet til tross, videokameraer med harddisk er snart historie, tror Sony.

Sony Handycam HDR-CX350 er et full HD-kamera med 32 GB innebygd flashminne, som kan utvides med minnekort av typen SD eller MS. En spesiel CMOS bildebrikke kalt Exmor R skal sørge for svært gode opptak innendørs og andre steder med begrenset lys. Veiledende pris blir 8.500 kroner når det dukker opp i butikkene til våren.
Sony Handycam HDR-CX350 er et full HD-kamera med 32 GB innebygd flashminne, som kan utvides med minnekort av typen SD eller MS. En spesiel CMOS bildebrikke kalt Exmor R skal sørge for svært gode opptak innendørs og andre steder med begrenset lys. Veiledende pris blir 8.500 kroner når det dukker opp i butikkene til våren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interessen rundt HD-video er stor, ikke minst har folks sult på svære TV-er, avanserte spillkonsoller og Blu-ray-filmer bidratt til dette. Men også på kamerafronten har det skjedd mye innen High Definition de siste årene, og for noen få tusenlapper får du nå videokameraer som kan filme i full HD i overbevisende kvalitet under nær sagt alle lysforhold.

Les også: TEST: HD-videokamera til 1500 kroner

Tilbakegang

Likevel har markededet for videokameraer vist en stagnasjon og tilbakegang de siste årene. Det skyldes flere forhold. Noe av forklaringen ligger i at fotoapparatene har blitt bedre og bedre også på videoopptak, men minst like viktig er usikkerhet rundt formater og lagringsmedier.

I løpet av få år har vi gått fra bånd til små DVD-plater, til harddisker, og videre til fastminne og nå minnekort. Nå tyder imidlertid alt på at fastminne og minnekort blir vinneren, og fremtidens standard.

SD-flashminne vinner

- Vi kommer snart til å fase ut harddiskbaserte videokameraer, for nå er det stort sett kun flashminne som gjelder. Signalene fra våre konkurrenter er stort sett de samme, sier nordisk markedssjef for Sonys Digital Imaging-divisjon, Carsten Scheuer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.