Harddisk-nytt fra Seagate

Seagate avholdt forrige uke et seminar i Oslo der flere av selskapets toppfolk fra USA presenterte eksisterende og fremtidige teknologier og produkter innenfor harddisker. Hvis Seagate lever opp til sine fremtidsplaner, kan vi vente oss interessante harddiskløsninger fremover.

Ved å kombinere tradisjonell teknologi med laserteknologi, regner Seagate med å kunne tilby en dramatisk økning av diskkapasiteten. Foto: Erik Andersen
Ved å kombinere tradisjonell teknologi med laserteknologi, regner Seagate med å kunne tilby en dramatisk økning av diskkapasiteten. Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

DinSide Data har nylig testet en rekke IDE-harddisker, og tre av disse er Seagate-disker. Spesielt Medalist Pro 9140 utmerket seg med testens raskeste leseytelse og aksesstid. Grunnen til at den ikke nådde helt opp, er den noe overraskende middelmådige skriveytelsen.

Ikke alt er nytt

Ikke alt er nytt under solen: Både Medalist Pro og andre "desktop"-disker som Seagate kaller dem, har allerede tatt i bruk en del nyvinninger. Seagate har blant annet arbeidet mye med å få ned støyen på diskene i denne klassen. Lokket har fått en ny utforming og er nå også skrudd fast til motoren for å redusere vibrasjoner.

Seagate er også på vei bort fra en tradisjonell kulelagerbasert motor til en væskebærende konstruksjon (eng. Fluid Bearing Motor Design) som er oljefylt. Seagate hevder at denne motoren skal gi større nøyaktighet, ha lavere støynivå og være mindre følsom for slag og støt. Medalist Pro-serien bruker allerede denne motoren (og ikke vær bekymret - du slipper å skifte olje på harddisken din!).

Som vanlig kommer ny teknologi først i de dyre toppmodellene. Etter hvert som produksjonen gir bedre uttelling og prisene faller, benyttes den også i rimeligere produkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer