Harddisk på USB-porten

Bruker du bærbar PC? Frakter du store datamengder mellom hjem og jobb? Da er kanskje en ekstern harddisk noe for deg. Selskapet Shuttle Technologies har levert løsninger for parallellport i lang tid. Nå kommer USB-tilknytning som er mye lettere å koble til.

Foto: Shuttle Tech.
Foto: Shuttle Tech. Vis mer
Publisert

Shuttle Technologies lager broer mellom forskjellige grensesnitt. De har løsninger for parallell til EIDE og paralell til SCSI. Det aller siste er USB til EIDE. Disse løsningene gjør det mulig å koble standard (les: rimelig) utstyr til alle mulige maskiner. Absolutt alle maskiner i dag har enten parallellport eller USB-porter. USB-løsningen fungerer også på Apples iMac.

Shuttle Technologies har drivere for alle mulige kombinasjoner av utstyr og tilknytninger. I tillegg har de programvare for tilkobling og frakobling. Det er mulig å koble til og fra utstyr mens PCen er på. Parallellporten er egentlig ikke beregnet på dette, men det virker. USB er beregnet på dette, og er den beste løsningen for denne typen tilknytning.

USB-løsningen blir tilgjengelig i desember.

Fordelen med USB

USB er en forkortelse for Universal Serial Bus. Alle PCer som er produsert de siste to årene har en eller to slike porter. Ved å bruke små USB-HUBer, kan du koble til hele 127 enheter til PCen din. USB er raskt og enkelt. For å benytte USB bør du helst ha Windows 98. Seneste versjon av Windows 95 (OSR2) støtter også USB i begrenset omfang. Har du Windows NT, må du vente på Windows 2000 før du kan ta USB i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer