Harddisken har klikka

Publisert
Sist oppdatert

Hei Datadoktor Her kom jeg over en nyttig side hos dere, takk! Jeg har/hadde en Acer travelmate som nok grunnet alder takket for seg for litt siden. Det er trolig lesehodet som er gått og den lager en litt merkelig lyd når den prøver å få åpnet Windows. Derfor får jeg ikke tilgang på noe av innholdet på PC`en og jeg har IKKE tatt backup ( læringen er livslang..). Har forsøk å starte i sikkerthetsmodus etc., men uten hell. Er det på noen måte mulig å få tilgang på word dokument, bilder og mail på Outlook Express eller er det evig tapt? På forhånd takk for svar! VH Elisabeth

Datadoktoren svarer

Hei,

Når det kommer klikkelyder fra disken tyder dette på fysiske feil på disken, ikke bare at dataene i katalogfortegnelsen er ødelagt.

Derfor anbefaler jeg at du oppsøker en tilbyder av profesjonelle tjenester som har erfaring og opplegg for å løse slike problemer. IBAS er den mest kjente på dette området, og de har nå en tjeneste som er tilgjengelig i mange av Elkjøps butikker. Om denne tjenesten skriver IBAS på sine hjemmeside:

"Prisen på rekonstruksjon av USB eller minnebrikker er 590,- og for harddisk 1290,-. Skulle det vise seg at rekonstruksjon ikke lar seg løse ved hjelp av klinikken, vil ikke kunden måtte betale noe. Et alternativ vil da være å sende lagringsmediet til Ibas sitt spesialbygde laboratorium på Kongsvinger for analyse og eventuell rekonstruksjon."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer