SSD og HDD

Harddisken snart helt borte

Analyseselskap anslår at harddiskenes tid er forbi. I hvert fall i Vest-Europa.

PÅ VEI UT: De tradisjonelle mekaiske harddiskene fases ut til fordel for de raskere SSD-ene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PÅ VEI UT: De tradisjonelle mekaiske harddiskene fases ut til fordel for de raskere SSD-ene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 kan markere slutten for salg av nye bærbare PC-er med mekanisk lagring, kanskje mer kjent som harddisker. Det hevder analytikerne i Context World, som viser til at 93,3 prosent av laptopene som ble solgt i fjorårets siste kvartal, ble levert med elektronisk SSD-lagring. For bare to år siden var andelen på 66,7 prosent.

Spesielt går overgangen til de raskere SSD-brikkene (Solid State Drive) raskest i Norden og i Nederland, der harddisk-andelen er forsvinnende lav på 2 prosent.

Blant annet er fall i SSD-prisene utslagsgivende og at kundene er villige til å betale mer for SSD-ene når de ser fordelene den raskere lagringen bringer med seg, mener analyseselskapet.

Borte før 2021?

«Det store fallet i pris per gigabyte i 2019 er det som driver akselerasjonen av SSD ettersom det gjøre det mulig for produsentene å selge SSD-konfigurasjoner til konkurransedyktige priser», sier Gurvan Meyer, Business Enterprise Analyst i Contect World, i rapporten.

Han trekker også frem at skylagring også er blitt rimeligere og mer vanlig å bruke.

Selskapet tror også det snart er slutten for harddisker i stasjonære PC-er. Her hadde SSD-ene en markedsandel på 82 prosent i slutten av fjoråret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer