Harddisker biter fra seg

Flashminne er framtiden, men det er ikke helt dødt på diskfronten

Publisert
Sist oppdatert

De som er opptatt av ekstrem ytelse lengter etter harddiskens etterfølger, som er bygget opp av flashminne i stedet for roterende plater med skrive/lesehoder som beveges av en mekanisk arm. En løsning uten bevegelige deler har en stor fordel, siden man slipper å vente til lese/skrivehodet har kommet på plass før det kan begynne å jobbe.

Men flashminne er ikke like raskt som dynamisk minne, som sitter på PCens hovedkort, som igjen er vesentlig langsommere enn hurtigminnet som sitter sammen med prosessorkjernen. Flashminne har både en iboende responstid og en intern struktur som krever en viss administrasjon med skriving og lesing parallelt for å få opp ytelsen.

Her er det stort rom for utvikling, og den er i full gang. Men i mellomtiden er det stadig harddiskløsninger som gir en ekstra boost for de som er opptatt av ytelse. Og pris.

Hvor trenger jeg rask harddisk?

For de som jobber mer enn normalt aktivt med PCen og sjonglerer tyngre arbeidsoppgaver er det nyttig med en rask harddisk som systemdisk. Du velger den raskeste disken til operativsystem, programmer og vekslefil (der data skreves til og fra når minnet er fullt), og bruker en eller flere andre disker bare til lagring av data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer