Harddisker selges med sensitive data

Hele 40% inneholder informasjon selgeren burde holdt for seg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Det er selskapet Kessler International som har undersøkt markedet for brukte harddisker, ene og alene for å sjekke hvorvidt den gamle eieren hadde husket å slette data fra harddisken før den ble solgt videre.

Data på avveie

Resultatet var nedslående. Svært mange hadde rett og slett gitt blaffen i å slette sensitive data først, enten det var snakk om personlige eller bedriftsmessige detaljer.

I løpet av en måned kjøpte selskapet 100 harddisker via auksjonstjenesten eBay, de fleste var mellom 40 og 300 GB i størrelse. Hele 40% av dem viste seg å inneholde epost, bilder, surfespor, samt diverse annen sensitiv informasjon som passord, og ikke minst - hele 11% inneholdt bedriftsinterne dokumenter som kunne ha skadet selskapene om de havnet i gale hender.

Selv om undersøkelsen ble utført i USA og Canada, er det sannsynlig at svært mange slurver med sikker sletting før salg av harddisker og PCer også her i Norge.

Les mer om undersøkelsen

Gjør dette først

Og det holder ikke med å tømme papirkurven på skrivebordet. Filene dine kan gjenopprettes på sekunder, dersom den nye eieren bruker de rette programmene, for eksempel Recuva, forresten et glimrende program å bruke på din egen harddisk dersom du angrer på at du slettet en fil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer