Harddiskkabinett til 34 kroner

Har du gamle harddisker liggende? Hvorfor ikke gjøre dem om til USB-disker for en slikk og ingenting?

SÅ ENKELT: Putt harddisken inn i kabinettet og plugg den i en ledig USB-port. Vips, så har du laget din egen eksterne harddisk! Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SÅ ENKELT: Putt harddisken inn i kabinettet og plugg den i en ledig USB-port. Vips, så har du laget din egen eksterne harddisk! Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eksterne harddisker kan brukes både til backup og ekstra lagringsplass, for eksempel hvis PC-en har en SSD med begrenset kapasitet. Markedet flommer nærmest over av slike disker som kobles til USB-porten, og prisene starter på rundt 400 kroner for en kapasitet på 500 GB.

Mange av oss har imidlertid harddisker liggende fra tidligere oppgraderinger, og ved å kjøpe et harddiskkabinett kan man enkelt lage eksterne harddisker selv.

Les også: Send musikken din trådløst for 30 kroner

Gjør harddisken ekstern

Det er nettopp dette dagens kinaprodukt hjelper deg med, og på en utrolig enkel måte. Produktet det er snakk om selges under navnet USB 2.0 Enclosure External Caddy Case for SATA 2.5″Hard Disk Drives IDE Black, men "Black" finnes også i mange andre farger hvis du skulle ønske det. Og noen vil sikkert innvende at det bare er USB 2.0 og ikke 3.0, men det finnes også - men riktig nok til litt høyere pris.

Kabinettet er av plast, og åpnes helt uten bruk av verktøy. Det dekker akkurat en 2,5" harddisk, altså harddisker som sitter i bærbare PC-er, de ytre målene er beskjedne 120 x 76 x 13mm. Du skyver ganske enkelt kontaktene på harddisken inn i "støpselet" inne i kabinettet, knepper på lokket og putter den medfølgende kabelen inn i en ledig USB-port. Det følger til og med med et etui i kunstskinn, riktig nok litt med litt fishy sømmer, men dog.

Disken får all den strømmen den trenger fra USB-porten, og installeres automatisk i Windows XP og nyerer, samt Linux og Mac, eller "LINU and MAX" som det står i produktbeskrivelsen.

Les også: Minnekortleser til 16 kroner inkludert frakt

Ingen installasjon

Alle 2,5" harddisker med SerialATA-tilkobling (Les: harddisker som har blitt brukt i bærbare PC-er de siste 10 årene) passer, med kapasitet på inntil 2 TB (2000 gigabytes). Installasjonen gjøres på minutter, og vi har oppnådd overføringshastigheter på rundt 30 MB i sekundet. USB 3.0-versjonen skal i teorien kunne klare det tredobbelte. Produktet fungerer tilfredsstillende, også etter en tids bruk, så vi kan trygt si den var verdt investeringen på 34 kroner inkludert frakt fra andre siden av kloden.

Kabinettet selges fra en rekke leverandører via eBay, vi valgte denne fra Hong Kong, på grunn av gode skussmål fra tidligere kjøpere. Prisen pr stk var 34 kroner, og da var frakten inkludert. Det tok ca 14 dager fra bestilling til vi kunne hente pakken på nærmeste Post-i-butikk.

Flere artikler om billige kinaprodukter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer