Hardt presset Facebook bytter navn på selskapet

Facebook, som er under hardt press etter en rekke avsløringer, bytter navn på selskapet til Meta. Det sosiale nettverket skal imidlertid fortsatt hete Facebook.

BYTTER NAVN: Facebook-appen vil fortsatt hete det samme, men moderselskapet bytter navn til Meta. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
BYTTER NAVN: Facebook-appen vil fortsatt hete det samme, men moderselskapet bytter navn til Meta. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed er det ikke så mye den jevne bruker vil merke til navneendringen, akkurat som vi ikke merker mye til at Google byttet navn til Alphabet for noen år siden.

Navnet skal gjenspeile selskapets satsing på det de kaller «metaverset», som omtales som en virtuell versjon av internett. Selskapet eier allerede VR-selskapet Oculus.

Meta har planer om å satse store penger på utviklingen av produktet og har allerede annonsert at de vil opprette 10 000 stillinger i Europa.

Navneskiftet kommer i kjølvannet av de såkalte Facebook Papers-avsløringene, der 17 amerikanske mediehus har gått gjennom store mengder interne dokumenter som stammer fra varsler og tidligere produktsjef i Facebook, Frances Haugen, som tidligere også har delt dokumenter med avisen The Wall Street Journal.

Kritikere peker på at navneskiftet synes å være et forsøk på å fjerne oppmerksomheten fra avsløringene.

Meta understreker til stadighet sine gode intensjoner, men i dokumentene går det fram at ledelsen i selskapet viser liten vilje til å ta tak i problemer som blir påvist av ansatte og andre. Selskapet beskyldes for å sette hensynet til inntektene først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer