Hardware kjøpt i andre land

Publisert
Sist oppdatert

Hei,En ting jeg altid har lurt på, virker hardware kjøpt i utlandet på PCer her hjemme i Norge? F.eks harddisker ol??

MvhSvein

Datadoktoren svarer

Hei,

Alle standardkomponenter som skal sitte inni en PC fungerer uansett hvor de er kjøpt.Problemene dukker opp når du skal koble utstyr til eksterne systemer, som strømnettet, til TV og i noen tilfeller til trådløse nett.

Internt i PCene er det snakk om en platform, som støtter en type prosessor, minne, harddisker og tilleggskort. Her må du passe på at det er riktige tilkoblinger til tilleggsutstyret. Kjøper du en harddisk med Serial-ATA kontakter, må også hovedkortet ha tilsvarende kontakter, eller du må ha et tilleggskort som passer i bussen for tilleggskort, som regel PCI. Men det er ingen nasjonale hensyn å ta.

Men på utsiden er det standarder som varierer sterkt. Derfor er det ikke sikkert at et TV-kort kjøpt i USA håndterer TV-signaler i PAL i Norge. En intern harddisk er upproblematisk, men en ekstern hardisk kommer kanskje med en strømforsyning som bare passer til 110 volt og ikke kan brukes på våre 230 volt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.