Hastighet på trådløst - hva kan du forvente?

Kabling eller trådløst? Før du kjøper bør du vurdere hva du skal bruke det til og hva du må passe på.

Hastighet på trådløst - hva kan du forvente?
Publisert
Sist oppdatert

Spesifikasjoner kan være så mangt. Det som er sikkert er at de som selger et produkt sørger for å få det til å se så bra ut som mulig. Da er det viktig å vite litt mer om omstendighetene rundt bruken, og begrensningene som man må regne med vil dukke opp.

Full fart?

Skal du kjøpe ny bil, så er det sjelden at toppfarten er det viktigste. Du vet at du så å si aldri får utnyttet den, bortsett fra i helt spesielle tilfeller. Du vet såpass om trafikk, fysikk og ikke minst lover og regler, at selv om toppfarten er 220 km/t så betyr ikke det at du kommer på jobb i løpet av 17 og et halvt minutt hvis du bor på Eidsvoll og jobber i Oslo sentrum.

Hvis du skal installere nettverk til hjemmekontoret, så bør du også vite at det er en del bruksområder hvor trådløst nett ikke er det beste valget. Selv om det ikke er den samme fysikken og de samme trafikkreglene som gjelder, så er det andre begrensninger.

Hastighet og rekkevidde

Disse størrelsene påvirker hverandre. I hvor stor grad varierer med utstyret, men generelt gjelder at jo lengre avstand, jo dårligere signal og lavere hastighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer