Hater du passord? Gode nyheter

Nå trenger du ikke lenger passord for å logge inn på Google-kontoen.

SLIPPER DETTE: Ved å ta i bruk passnøkler, slipper du å skrive inn passordet for å logge inn på Google-kontoen din. Foto: Kirsti Østvang
SLIPPER DETTE: Ved å ta i bruk passnøkler, slipper du å skrive inn passordet for å logge inn på Google-kontoen din. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Nå tar Google et stort steg inn i den passordløse framtida.

Selskapet kunngjør nemlig at de har begynt å rulle ut en funksjon som gjør at du ikke lenger trenger å bruke passord for å logge inn på Google-kontoen din.

Enklere og sikrere

Dette skjer ved hjelp av såkalte «passkeys», passnøkler, som skal være et enklere og sikrere alternativ til passord.

Passnøkler erstatter tradisjonelle passord og totrinnsverifisering med en lokal PIN-kode eller biometrisk innlogging som et fingeravtrykk eller ansiktsopplåsing.

Løsningen er basert på en standard utarbeidet av sikkerhetsalliansen Fido, som består av store aktører i teknologibransjen som Google, Apple, Microsoft, Facebook med flere.

Slik kommer du i gang

Ifølge ABC News har Google designet passnøklene slik at de fungerer med en rekke forskjellige enheter, så vel iPhone, Mac og Windows-maskiner som Googles egne Android-mobiler.

Når du har opprettet en passnøkkel, trenger du bare å taste inn e-postadressen din, og så vil du få en melding på mobilen din eller en annen enhet hvor du må verifisere deg med kode, fingeravtrykk eller ansiktet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer