Haute Secure

Ofte er den største sikkerhetsrisikoen brukeren selv. Installer dette programmet på familie-PCen!

Publisert
Sist oppdatert

De aller, aller fleste har nå fått med seg viktigheten av å ha et godt antivirusprogram installert på PCen. Mange har også installert en brannmur, og kjører jevnlige søk etter programvare som spionerer eller viser reklame.

Men til tross for all verdens sikkerhet, er mye opp til brukeren. Hvis man ikke er kjent med svindelforsøkene som finnes ute på internett (eller gjør som forbrukerombudet, og "leker" at man er 14 år), kan man lett la seg lure av phishing-forsøk eller besøke nettsider som installerer møkk på PCen som er særdeles vanskelig å bli kvitt i etterkant.

Haute Secure er programmet som gjør det vanskelig for brukeren å gjøre noe dumt på Internett.

Sjekk ryktet før du besøker nettsiden

Man vet ofte ikke hva som er på en nettside før man har besøkt den, og da kan det være for sent. Haute Secure hindrer deg i å gjøre slike feil. I motsetning til McAffees SiteAdvisor som bare gir deg en advarsel i høyre hjørne, må brukeren aktivt ignorere advarselen for å besøke et nettsted som er regnet som usikkert.

Dermed kan man unngå at minstemann laster ned skumle programmer fordi han ikke vet bedre, slik at familiens PC blir infisert og kjører som sirup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer