Haute Secure

Ofte er den største sikkerhetsrisikoen brukeren selv. Installer dette programmet på familie-PCen!

Publisert
Sist oppdatert
Man vet som oftest ikke hva som er på en nettside før man har besøkt den, og da kan det være forsent.De aller, aller fleste har nå fått med seg viktigheten av å ha et godt antivirusprogram installert på PCen. Mange har også installert en brannmur, og kjører jevnlige søk etter programvare som spionerer eller viser reklame.

Men til tross for all verdens sikkerhet, er mye opp til brukeren. Hvis man ikke er kjent med svindelforsøkene som finnes ute på internett (eller gjør som forbrukerombudet, og "leker" at man er 14 år), kan man lett la seg lure av phishing-forsøk eller besøke nettsider som installerer møkk på PCen som er særdeles vanskelig å bli kvitt i etterkant.

Haute Secure er programmet som gjør det vanskelig for brukeren å gjøre noe dumt på Internett.

Sjekk ryktet før du besøker nettsiden

Man vet ofte ikke hva som er på en nettside før man har besøkt den, og da kan det være for sent. Haute Secure hindrer deg i å gjøre slike feil. I motsetning til McAffees SiteAdvisor som bare gir deg en advarsel i høyre hjørne, må brukeren aktivt ignorere advarselen for å besøke et nettsted som er regnet som usikkert.

Du kan gå inn på nettsiden, men det er antakeligvis ikke lurt.
Du kan gå inn på nettsiden, men det er antakeligvis ikke lurt. Vis merDermed kan man unngå at minstemann laster ned skumle programmer fordi han ikke vet bedre, slik at familiens PC blir infisert og kjører som sirup.

Haute SecureNår du har installert programmet, får du opp en liten verktøylinje i nettleseren. Herfra kan du sjekke hva andre brukere mener om nettstedet, og se hvor mye siden har blitt omtalt på blant annet digg.com. Tanken er at jo oftere siden blir nevnt, jo bedre er den.

Programmet gir deg også råd når du søker med Google. Til høyre for søkeresultatet får du andre brukeres mening om nettsteder og beskjed hvis siden er regnet som usikker.

På Haute Secures nettsider er det også mulig å importere filtre som andre brukere har laget, i tillegg til standard-filtrene fra Haute Secure, Google og en rekke andre kilder.

Haute Secure kan lastes ned her. Legg merke til at programmet også er tilgjengelig i 64-bits-versjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer