Hazel rydder opp i rotet

Sliter du med en rotete Mac-desktop, eller en kaotisk nedlastingsmappe? Dette er løsningen.

AUTOMATISK: Hazel-applikasjonen rydder opp der du vil den skal rydde opp, så å si uten at du merker det. Foto: Øivind Idsø
AUTOMATISK: Hazel-applikasjonen rydder opp der du vil den skal rydde opp, så å si uten at du merker det. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke engang et bursdagsselskap for fireåringer eller en russefest i april er like kaotisk som mange databrukeres virtuelle skrivebord. Det er gjerne her en ender med å legge dokumenter, bilder og andre filer, filer som egentlig bare skal ligge der en liten stund, men som til slutt fyller nesten hele skrivebordsområdet.

Dette skjer gjerne fordi det er like kjedelig å rydde på Skrivebordet som det er å rydde inn og ut av oppvaskmaskinen, men heldigvis finnes det et lite Mac-program kalt Hazel som rydder opp i rotet på imponerende vis. Og alt skjer uten at du (nesten) behøver løfte en finger.

Les også: Det blir ikke enklere å lage mapper enn dette

Alt skjer i bakgrunnen

Hazel er strengt tatt et systemtillegg, og installeres derfor som en del av OS X sitt Systemvalg, under "Annet".

Når tillegget er installert er det første du må gjøre å lage regler for hva som skal skje når visse typer filer havner i mappene du har laget regler for. Dette kan være en hvilken som helst mappe på Macen, men vi vil tro at for mange Mac-brukere vil "Skrivebord" og "Nedlastinger" være de to mest aktuelle, og kaotiske, stedene å begynne oppryddingsjobben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer