HBO Nordic kommer til Norge

Følger etter Netflix.

KLASSIKER: "The Sopranos" er kanskje den serien HBO er mest kjent for. Nå kommer kanalen til Norge og Norden. Foto: All Over Press
KLASSIKER: "The Sopranos" er kanskje den serien HBO er mest kjent for. Nå kommer kanalen til Norge og Norden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem skulle trodd at en ganske anonym dag som onsdag 15. august skulle bli datoen da amerikanske TV-giganter begynte å kjempe om norske og nordiske TV-seeres gunst?

Tidligere i dag ble det kjent at strømmingstjenesten Netflix kommer til Norge og Norden i løpet av 2012, og onsdag kveld blir det via Hollywood Reporter klart at også en annen amerikansk kjempe, HBO, lanserer et eksklusivt nordisk TV-tilbud i løpet av høsten.

Avtalen på plass

HBO, som blant annet har produsert kritikerroste TV-serier som "The Sopranos", "Six Feet Under", "Boardwalk Empire", "Game of Thrones", "The Wire" og "True Blood", er foreløpig ganske ordknappe når det kommer til detaljene, men tilbudet beskrives som et "flermedialt samarbeid for distribusjon av video". Navnet vil bli HBO Nordic.

Hvorvidt dette blir en ren strømmingstjeneste, eller om HBO Nordic også vil bli tilbudt over for eksempel kabel-TV-nettet, vites ikke.

Det Time Warner-eide selskapet har inngått en avtale med det som skal være en svensk TV-veteran - Peter Ekelund -, og hans selskap Parsifal International. Selskapet vil distribuere HBO Nordic i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer