HBO- og Discovery-tjenester slås sammen

Strømmegigantene gjør endringer. Også norske abonnenter vil påvirkes.

HBO MAX: I 2024 vil norske brukere få en kombinert strømmetjeneste med Discovery+ og HBO Max. Foto: Pål Joakim Pollen
HBO MAX: I 2024 vil norske brukere få en kombinert strømmetjeneste med Discovery+ og HBO Max. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmetjenestene HBO Max og Discovery+ blir slått sammen til én. I USA skjer det neste sommer, mens Norge og resten av verden står for tur i 2024.

David Zaslav, toppsjefen i det sammenslåtte selskapet Warner Bros. Discovery, kunngjorde endringen da han la fram andrekvartalsresultatene torsdag, melder NBC News.

Den sammenslåtte tjenesten har foreløpig ikke fått noe navn.

På verdensbasis har de to tjenestene sammenlagt 92 millioner abonnementer, ifølge kvartalsrapporten. Warner Bros. Discovery håper å komme opp i 130 millioner abonnenter i 2025.

Selskapet vurderer også en gratis, reklamefinansiert versjon av den sammenslåtte strømmetjenesten, ifølge Zaslav.

Slått sammen

I mai i fjor ble det kjent at den amerikanske telekom-giganten AT&Ts innholdstjeneste WarnerMedia slås sammen med Discovery. Det uttalte målet var å skape en ny strømmegigant som kan konkurrere med Netflix og Disney+.

Discovery står bak strømmetjenesten Discovery+ og er i Norden eier av TV Norge, Fem og Max. CNN og HBO er eid av WarnerMedia.

Kan ha over 1 million norske kunder

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.