HD videokamera med Blu-ray

Hitachi har forsøkt seg på videokameraer med både DVD og harddisk tidligere. Er dette mer vellykket?

Publisert
Sist oppdatert

Hva som er det idéelle opptaksmedium er det ikke noe entydig svar på, derfor satser de forskjellige produsentene på flere hester. Canon og Panasonic er overbevist om at det er flashminne som er tingen og satser på dette i form av SDHC-kort i sine nyeste AVCHD videokameraer. Sony har valgt å satse mest på harddisk, mens Hitachi DZ-BD7HE tilbyr en kombinasjon av harddisk og Blu-ray/DVD i samme kamera, med støtte for SD i tillegg, men bare for stillbilder.

Kameraet tar opp i full HD på 1920x1080 på innebygd 30 GB harddisk eller 8 cm Blu-ray (7,5 GB/60 min pr stk). Det kan også ta opp i DVD-format på vanlige DVD-R/RAM. Det har 2,7-tommer skjerm, 10x zoom og 1/2,7 tommers bildesensor. Stillbildene tas med 4,3 MP oppløsning.

Det har HDMI ut på normal kontakt og kan dessuten sende video og lyd på analoge utganger i SD-kvalitet.

Kommunikasjon med PC skjer med USB.

Selv om optisk lagring i videokameraer bruker den kompakte 8 cm utgaven av platene, blir kameraet uunngåelig mer klumpete og større, mekanismen krever jo plass. Den bygger ikke like mye i bredden som tape, men brer seg godt utover. Hitachi sitt kamera er derfor et par centimeter høyere og lengre enn Sony sine AVCHD-kameraer, som igjen er litt større enn de flashbaserte kameraene fra Panasonic og Canon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer