HDMI 2.0-spesifikasjonene er klare

Her ser du hva som er nytt og forbedret.

HDMI 2.0 avløser HDMI 1.4 som så dagens lys i 2009. Foto: HDMI.org/DinSide.no
HDMI 2.0 avløser HDMI 1.4 som så dagens lys i 2009. Foto: HDMI.org/DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HDMI Forum, som er et samarbeidsprosjekt der alle de mest sentrale produsentene og aktørene i forbrukerelektronikkmarkedet er representert, har nettopp annonsert spesifikasjonene for en ny generasjon HDMI-standard, kalt HDMI 2.0. Denne avløser dagens HDMI 1.4-standard, som så dagens lys i 2009.

Les klassikeren: Nå kommer HDMI 1.4!

Mer data samtidig

Og i likhet med hver gang det kommer en ny USB-versjon, dreier også HDMI 2.0 seg om økt båndbredde for å kunne overføre mer data enn tidligere. HDMI 2.0 skal kunne overføre inntil 18 Gigabits med data pr sekund (HDMI 1.4 klarer maks 10,2 Gigabits), noe som skal sørge for å kunne levere 4K-video (også kjent som "UltraHD" og 2160P) med inntil 60 bilder i sekundet, i både 16:9 og 21:9 bredde:høydeforhold.

Et 2160P-bilde inneholder i praksis fire ganger så mange piksler som et 1080P-bilde, og under årets IFA-messe i Berlin denne uken er det ventet at en rekke TV-produsenter vil vise fram TV-er og videoutstyr som er i stand til å vise/ta opp video i denne oppløsningen.

Men det er mer

HDMI 2.0-standarden lover mye mer enn bare høyoppløst video; her er de viktigste utvidelsene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer