HDTV utgang - hva er det?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Er ute etter et bra skjermkort med HDMI-utg. til ny stue-pc som skal brukes mot LCD-TV med oppløsning 1920 x 1080 (Toshiba 42 WL G66PG). Maskinen skal primært brukes til bilde- og videoredigering. På elektromessa nylig fikk jeg vite av Fujitsu-Siemens at de hadde en pc-modell (Scaleo P E6400) som svarte til mine krav, bl.a. om skjermkort medHDMI. Hos en større forhandler (mpx) heter det at dette kortet har ’HDTV-out’ og de forsikrer at det er det samme som HDMI-utg. Hos en annen forhandler (Elkjøp) får jegvite at ”HDTV-out ikke nødvendigvis er det samme som HDMI-utg.”

Hva er riktig?

Mvh

Karstein

Datadoktoren svarer:

Hei,

"HDTV ut" kan være så mangt. Det kan være RGB, DVI eller HDMI, som alle støtter en eller annen variant av HDTV. Men de er forskjellige både når det gjelder kontakttype og elektriske signaler.

Når du skal kjøpe noe må du få bragt på det rene hva slags utgang det konkret er snakk om. Dette burde selgeren kunne gi et greit svar på, hvis ikke bør du rett og slett handle et annet sted.

Vi har forøvrig skrevet en guide til sammenkobling av PC og TV, denne finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer