HDTV via stikkontakten

Den første globale standarden for overføring av HDTV-signaler fra rom til rom via stikkontakten, er vedtatt.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan like godt merke deg forkortelsen G.hn med det samme. Dette er navnet på standarden som ITU (International Telecommunications Union) nylig har vedtatt.

Standarden beskriver hvordan husets eksisterende installasjoner skal brukes til å overføre multimedia, og da snakker vi om svært store datamengder.

Les også: Bedre dekning med flere rutere

Raskere og mer stabilt

Mange vil kanskje stille spørsmålstegn ved behovet for overføring via kabler i disse trådløse tider, men faktum er at kabler fortsatt muliggjør en høyere og mer stabil datastrøm - og over langt større strekninger enn hva som er mulig uten en tråd.

I følge ITU vil den nye standarden sikre inntil 20 ganger raskere overføring enn dagens raskeste trådløse nettverk, og tre ganger raskere enn eksisterende kabelløsninger.

Alt som kan kobles til nettverk

De første produktene som støtter G.hn er ventet på markedet i 2010, og vil innbefatte DVD/Blu-ray-spillere, PCer, fjernsynsapparater og spillkonsoller; alt som kan tenkes å kommunisere i nettverk. G.hn skal også kunne fungere sammen med trådløse nettverk, ADSL og annen eksisterende infrastruktur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer