Helbreder deg via Wikipedia

Leger bruker samme kilde som pasientene for medisinsk info, viser studier.

SØKER INFO: Leger bruker Wikipedia først og fremst for å finne informasjon og lidelser. Foto: Montasje: Colourbox og Wikipedia.org
SØKER INFO: Leger bruker Wikipedia først og fremst for å finne informasjon og lidelser. Foto: Montasje: Colourbox og Wikipedia.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At mange av oss bruker internett for å finne helseinformasjon, er ikke noe nytt. En undersøkelse (ekstern lenke) viser at hele 61 prosent av den voksne befolkningen i USA gjør dette, melder New Scientist.

Pasientene vil - men ikke legene

Mer forstyrrende er imidlertid denne studien fra april (ekstern lenke), som viser at nesten 50 prosent av leger oppsøker Wikipedia for medisinske opplysninger.

6 ting som irriterer legen din

Søker på lidelser

Undersøkelsen, utført av Manhattan Research, tyder på at leger først om fremst anvender det brukerstyrte nettleksikonet for å finne informasjon om medisinske lidelser.

- Andelen leger som bruker Wikipedia for medisinsk informasjon er doblet sammenlignet med tall fra i fjor, sier Meredith Abreu Ressi ved Manhattan Research, ifølge magasinet Medical Marketing & Media.

Det er imidlertid få av legene som legger til, eller redigerer, informasjon på Wikipedia selv: Kun 10 prosent av de 1900 legene som deltok i studien oppga at de hadde gjort dette.

Legeserier på TV fører til doktortabber

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer