Helgemoro: Age of Empires II

Ved første øyekast er det lett å forveksle Age of Empires II: Age of Kings med et hvilket som helst annet sanntids strategispill. Men det tar ikke langt tid før du skjønner at dette er noe langt dypere – en nærmest perfekt kombinasjon av taktisk tenkning og blodige kamper.

Publisert

Vi har vært borti mange sanntids strategispill, og det er noen titler som automatisk kommer frem i tankene: Command & Conquer, StarCraft og Warcraft. De fleste følger det samme mønsteret, som er ressursinnsamling og oppbygning av en hær som kan slå ut fienden. Age of Kings prøver ikke å revolusjonere sjangeren og viker ikke noe særlig fra mønsteret. Likevel, du har flere valg og muligheter enn i de fleste andre, lignende spill.

Hva er nytt?

Helt fra begynnelsen er det klart at du har med et meget gjennomført produkt å gjøre. Oversiktlige menyer og enkle opplæringskampanjer gjør godt inntrykk. Det tar en halvtime å sette seg inn i hvordan spillet fungerer, og det er mye enklere enn det først kan se ut som. Etter kort tid er du i gang med å bygge opp ditt første imperium.

Det som skiller Age of Kings fra mange konkurrenter i samme sjanger, er tidsepoken. I motsetning til høyteknologiske kriger på fremmede planeter, som er vanlig ramme for andre spill, foregår dette spillet i middelalderen. Du utvikler ditt samfunn gjennom fire epoker, fra ”Dark Age” til ”Imperial Age”. Jo lenger du kommer, desto mer har du å rutte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer