Helgemoro: Konsoll på PC?

Emulatorer er ofte et hett tema, særlig med alt oppstyret rundt PlayStation-emulatoren bleem! tidligere i år. Mange er interessert i å kunne spille eldre spill, enten fra gamle konsoller, datamaskiner eller arcademaskiner. Vi gir deg en oversikt over emulator-ressurser på nettet.

Publisert

Mange som har opplevd arcadespill-boomen på 80-tallet, eller spilt spill på gamle konsoller som Nintendo Entertainment System eller Sega Master System, ønsker å kunne gjenoppleve disse ofte meget bra spillene. Selvsagt er det ikke alltid lett å anskaffe seg en gammel konsoll og i hvert fall ikke en arcademaskin. Løsningen er enklere enn du tror, og du behøver ikke en gang forlate PCen din.

Hva er en emulator?

Kort sagt: Et emulator-program får din PC til å oppføre seg som den datamaskinen som er emulert (etterlignet). Det kan være både hjemmemaskiner som Commodore 64 eller Apple IIe, og konsoller, som Sega eller Nintendo. Praktisk talt det meste av fortidens datamaskiner er blitt emulert, med mer eller mindre suksess. Emulering er en vanskelig prosess, og det er sjeldent at et program klarer å etterligne maskinvaren perfekt. Jo eldre det emulerte systemet er, jo større er sjansene for suksessfull emulering, i og med at vi i dag har betydelig større prosessorkraft tilgjengelig.

For å få noe nytte av den emulerte maskinvaren, trenger du selvsagt programvare (spill). Dette får du i form av såkalte ROM-filer, som lastes inn i emulatoren. ROM-filene kan ikke fungere uten en emulator, akkurat som en spillkassett ikke kan fungere uten en konsoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer