Helgemoro

Lær deg å spille piano og mer i ukens helgemoro.

Publisert
Sist oppdatert

Kan du gjette hvilken tid i uken vi har kommet til nå?

Med utgangspunkt i at du leser dette enten lørdag eller søndag er riktig svar selvsagt helgen. Og når det er helg, er det tid for helgemoro. Sånn er det bare.

I helgen har man ofte tid til å reflektere over ting - som for eksempel Dave Chamdeides som funderte litt på all søpla han kaster. Deretter gikk det litt over styr - han bestemte seg for å beholde alt avfall han lager. Kjøper han seg et produkt, må han beholde esken. Drar han på ferie, må han ta med seg all søpla tilbake i kofferten. Det er altså sannsynlig at han vil merke hvor mye søppel han faktisk kaster på et år. I skrivende stund har undertegnede utallige pappesker som tilhører ymse testprodukter strødd omkring rundt seg - dette er ikke å anbefale.

Les mer om eksperimentet i bloggen hans.

Hvis dette eksperimentet ikke frister har vi denne uken et flott alternativ til dere som ikke ønsker å gå fra PCen, men allikevel har lyst til å lære å spille piano.

Synthesia kan minne litt om Guitar Hero eller Frets on Fire.
Synthesia kan minne litt om Guitar Hero eller Frets on Fire. Vis merOver er en skjermdump av undertegnedes meget mislykkede forsøk på å lære seg Super Mario på piano - men så er det også en del år siden jeg gikk på pianoskole. Synthesia (tidligere Piano Hero) kan imidlertid være et alternativ til gaming-interesserte pianister som ønsker å lære seg kjente melodier fra spillverdenen. Man kan enten klimpre i vei på tangentene selv (tastaturet hvis du ikke har et keyboard) eller la programmet spille for deg - hvis du for eksempel ønsker å se hvordan det gjøres. Her finner du en oversikt over utstyr produsenten anbefaler. Programmet støtter Windows og OS X.

De burde kanskje holdt seg inne for å øve på piano, deltagerne i videoene under.

Først ut er en samling av ulike kunnskapsprgrammer på TV, der deltagerne faller inn under kategorien "Le av, ikke med".Følg spesielt med på fyren som ikke vet hva som kretser rundt jorda i den franske versjonen av vil du bli millionær og to deltagere som ikke greier å nevne et dyr på tre bokstaver.

En annen underholdende serie (som du kan se i sin helhet gjennom Hulu) heter "Are you smarter than a fifth grader?". Svaret på det spørsmålet må i dette tilfellet være et soleklart NEI!Vår søsterside Dingz jobber daglig med å spa frem det sykeste de kan finne av dingser på internett. Man tror man har levd litt og sett det meste av japansk galskap, helt til de graver frem Placenta 10 000.

Dette er en drikk, men ikke en hvilken som helst drikk. Stikkordene er morkake og gris. Les artikkelen på eget ansvar.

Ukens spill

Hvor god er du på multitasking? I Nanotube må du holde rede på kuler som flyr ut av en sirkel i midten, og sørge for at de treffer riktig punkt.

Multitasking i spillform.
Multitasking i spillform. Vis merI begynnelsen går dette ganske greit, men etterhvert må du også sørge for at kulene treffer punktet med samme farge. Styr med venstre og høyre piltast.

Det var alt vi hadde i ukens helgemoro. DinSide Data ønsker deg en heidundrandes helg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer