Helgemoro

Lær deg å spille piano og mer i ukens helgemoro.

Publisert
Sist oppdatert

Kan du gjette hvilken tid i uken vi har kommet til nå?

Med utgangspunkt i at du leser dette enten lørdag eller søndag er riktig svar selvsagt helgen. Og når det er helg, er det tid for helgemoro. Sånn er det bare.

I helgen har man ofte tid til å reflektere over ting - som for eksempel Dave Chamdeides som funderte litt på all søpla han kaster. Deretter gikk det litt over styr - han bestemte seg for å beholde alt avfall han lager. Kjøper han seg et produkt, må han beholde esken. Drar han på ferie, må han ta med seg all søpla tilbake i kofferten. Det er altså sannsynlig at han vil merke hvor mye søppel han faktisk kaster på et år. I skrivende stund har undertegnede utallige pappesker som tilhører ymse testprodukter strødd omkring rundt seg - dette er ikke å anbefale.

Les mer om eksperimentet i bloggen hans.

Hvis dette eksperimentet ikke frister har vi denne uken et flott alternativ til dere som ikke ønsker å gå fra PCen, men allikevel har lyst til å lære å spille piano.

Over er en skjermdump av undertegnedes meget mislykkede forsøk på å lære seg Super Mario på piano - men så er det også en del år siden jeg gikk på pianoskole. Synthesia (tidligere Piano Hero) kan imidlertid være et alternativ til gaming-interesserte pianister som ønsker å lære seg kjente melodier fra spillverdenen. Man kan enten klimpre i vei på tangentene selv (tastaturet hvis du ikke har et keyboard) eller la programmet spille for deg - hvis du for eksempel ønsker å se hvordan det gjøres. Her finner du en oversikt over utstyr produsenten anbefaler. Programmet støtter Windows og OS X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer