Helgemoro!

Feil. Selv om de kan være irriterende, kan man fort risikere å le litt også.

Publisert
Sist oppdatert
"The requested URL was not found on the server. -- Old Apache saying"


Det er helg, du har (forhåpentligvis) fri og DinSide Data stiller nok en gang opp med underholdning for helgen.

Hvis maskinen du sitter foran akkurat nå ikke virker som den skal, blir du irritert. Dog, noen ganger er feilmeldinger så tåpelige at man bare må le av dem.

Når man lager et ordfilter, kan det lønne seg å tenke seg om to ganger. Hensikten var sikkert å sørge for at ord som "ass"(rompe) og "tit"(pupp) ikke skulle skremme vekk lesere som tar seg lett nær av ting. Men når man skriver en blogg om musikksjangeren Bluegrass og filtrerer vekk ordet "ass" uansett sammenheng, virker det litt mot sin hensikt.

Resultatet er at en ny sjanger er født: Bluegrbutt.

Utdrag fra artikkelen:
"While many fans of Bluegrbutt music date the genre back to 1939, when Monroe formed his first Blue Grbutt Boys band, most believe that the clbuttic bluegrbutt sound came of age in 1946, shortly after Earl Scruggs joined the band. Equally influential in the clbuttic 1946 line-up of the Blue Grbutt Boys were Lester Flatt on guitar and lead vocals, Chubby Wise on fiddle and Howard Watts on the doghouse bbutt."

Nye ord som fremstår i artikkelen er blant annet instrumentet "bbutt" (bass), "clbuttic" (classic) og "buttociating" (associating).

Bloggen "The Daily WTF" spesialiserer seg på programmering, eller nærmere bestemt programmering gjort på gal måte. For å forstå poenget i de fleste artiklene bør man ha en del kunnskaper rundt programmering, men noen ganger dukker det opp morsomheter som de fleste forstår.

For eksempel denne feilmeldingen fra en nettside, hvor produsenten viser tilfeldige skussmål fra kunder. Dessverre gikk det ikke helt som det skulle.

En vanlig feilmelding på nett er 404, som betyr at siden ikke er funnet. Disse feilmeldingene er i likhet med alle andre ganske kjedelige - med mindre man spriter de opp litt.

Nettstedet 404 Research Lab har samlet de beste 404-feilmeldingene i et arkiv.

Men den mest legendariske feilmeldingen er vel det urgamle, men allikevel underholdende klippet fra en pressekonferanse for Windows 98. Bill Gates og en medhjelper presenterer det, på den tiden, nye operativsystemet - som kræsjer foran en full sal med journalister. Auda. Det er godt mulig at du har fått med deg denne, men en sak om feilmeldinger uten dette klippet lar seg ikke gjøre.


Ukens spill


I Balloon Invasion styrer du en luftvernskanon av den gamle typen og må forsvare landet ditt mot fiendtlige ballonger som forsøker å slippe bomber på deg. Etterhvert som du kommer deg gjennom brettene (og de er det mange av!) får du poeng du kan bruke til å oppgradere forsvaret ditt.

Sikt med musa, hold knappen inne for å skyte og bruk musepekeren til å bestemme hvor granatene skal eksplodere.

Denne uka er det ingen ny KLiKK-episode, og for fans av videocasten KLiKK, kan det bli en lang uke før neste episode. De kan imidlertid få tilfredstilt sitt videobehov i flash-format gjennom nettjenesten Hulu som åpnet slusene for alle som vil registrere seg fra og med forrige onsdag. I tillegg til å se serier og korte filmsnutter, får man også tilgang på hele filmer. Utvalget er foreløpig litt labert, men det er helt gratis.
Desverre er tjenesten kun tilgengelig for amerikanske brukere. Men fortvil ei! Se denne artikkelen for en innføring i hvordan du kan bruke Hulu uten å flytte til USA.

Det var alt for denne helgen. Har du noen gode tips til noe vi kan bruke i Helgemoro, det være seg spill, videosnutter, bilder eller morsomme nettsider kan du sende en e-post til olav@dinside.no.

DinSide Data ønsker deg en forrykende helg og oppfordrer alle til å nyte påsken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer