Helgemoro!

Gratis jodlekurs, tidenes verste band og en hel del annet som kan underholde deg i helgen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nok en gang tid for helg, og selvsagt skal DinSide Data guide deg gjennom den.

Musikk er noe som preger oss gjennom hele livet - fra vi plager foreldrene våre med Smurfehits, kjøper samleplatene til Topp 20, går gjennom en opprørsk periode med de litt mer uglesette delene av musikkbransjen og til slutt forhåpentligvis ender opp med en akseptabel og god musikksmak.

God musikksmak er imidlertid subjektivt, men det er liten tvil om at "The Shaggs" er tidenes dårligste band. De som våger kan høre gromlåten "My Pal FootFoot" - merk deg imidertid at dette er på eget ansvar!

Historien bak bandet virker nesten for utrolig til å være sann (noe man selvfølgelig må ta høyde for at den ikke er). I følge Wikipedia var det faren til jentene i bandet som insisterte på at de skulle danne et band, hvor målet var suksess. Slik ble det naturligvis ikke, men bandet har blitt et undergrunnsfenomen og har blitt et viktig tilskudd til den såkalte "Outsider"-sjangeren. Selveste Frank Zappa skal visstnok ha utnevnt et av albumene deres som en av sine favoritter. Bandet har også en offisiell hjemmeside, hvor du blant annet kan melde deg inn i fanklubben hvis du er sprø nok.

Har du en bedre verre kandidat til "Tidenes dårligste band"? Tips oss i debatten under!

Nettjenesten LivePlasma foreslår liknende musikk eller filmer etter at du har søkt på favorittbandet ditt.
Nettjenesten LivePlasma foreslår liknende musikk eller filmer etter at du har søkt på favorittbandet ditt. Vis merDersom The Shaggs ikke falt helt i smak, bør du lete etter annen musikk. En fin måte å gjøre det på er å bruke en av flere tjenester på nettet som lar deg søke etter en artist, og få mange lignende artister tilbake.

Blant de som faktisk spiller musikk, har vi Meemix, Pandora, Last.fm og Jango - der sistnevnte er undertegnedes favoritt. LivePlasma nøyer seg med å gi deg en pekepinn på lignende artister, men her kan man i tillegg søke etter filmer. Ihvertfall på papiret skal dette være filmer du burde like.

Og apropos papir, NRK Alltid Moro har laget en rekke kjente sanger i diagramform.

Kanskje burde de holdt seg til diagrammer, gutta som bestemete seg for å spille "The Final Countdown". Denne videoen har versert på nettet en god stund, og hvis du ikke har fått den med deg er det på tide. Legg merke til gitarsoloen to minutter og fire sekunder ut i videoen:


Det er naturligvis viktig å huske på at alle må starte et sted, ingen er like gode som karen i videoen under, som spiller en rekke kjente sanger på trommer. Her covrer han Super Mario:


Skulle ikke dette falle i smak, må du ha en veldig sær musikksmak. Men DinSide Data vet selvsagt råd - Hvorfor ikke pryde helgen med litt jodling?


Hvordan kan man selv ytre disse fagre toner som kommer ut av Mary Schneiders munn, tenker du sikkert nå. Man tar et gratis jodle-kurs på nett, selvsagt.

Skulle du mot formodning bli ferdig med jodlekurset før helgen er omme, er det på tide å ta en kikk på ukens spill.

Nostalgi

Kanskje hadde du en Commodore 64 på gutte (eller jente, for den saks skyld)-rommet, og mimrer tilbake om sene kvelder tilbrakt foran skjermen med et spill.

Commodore har lagt ut en liten "emulator", som du finner her.

Utvalget er ikke det helt store, men nostalgisk er det.
Utvalget er ikke det helt store, men nostalgisk er det. Vis mer


Oppdatert: Takk til Tony som sendte oss denne videoen, hvor noen komikere tar for seg hva roboter ville sunget etter at de har tatt over verden:


Og med det er Helgemoro over for denne gang. Skulle du mot formodning fortsatt ha litt igjen av helga, kan du ta en titt på den siste episoden av KLiKK. Vi i DinSide Data ønsker deg en heidundrandes helg!

PS: Bidrag som kan passe til Helgemoro mottas med stor takk. Send en e-post til olav@dinside.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer