Helgemoro:Aliens vs Predator

Dette konseptet er langt ifra nytt: Aliens og Predator-verdenene har blitt koblet sammen før, i tegneserier og dataspill. Men aldri før har opplevelsen vært så realistisk som nå, takket være datateknologien.

Publisert

De fleste av oss har vel sett en av Aliens-filmene. Den mørke atmosfæren og de glinsende, svarte monstrene er ikke lett å glemme. Predator-universet er kanskje ikke fullt så kjent, men konseptet med at en ensom, høyteknologisk jeger farer rundt i rommet, er jo fascinerende.

Derfor gledet vi oss til å jakte i Predators sko, eller snike rundt i skyggene som en Alien. Spillet Aliens vs Predator gir oss akkurat denne muligheten, og i tillegg kan du være en soldat fra Alien-filmene.

Du får altså muligheten til å velge hvilken av de tre karakterene du vil styre. Spillet foregår fra førstepersons-perspektiv, men du legger fort merke til at det ikke ligner på det vanlige Quake-opplegget. Hver av karaktertypene du kan styre har sine spesielle våpen, fordeler og ulemper. Mennesker har mange våpen å velge blant, men er trege og svake. Predatoren er raskere, sterkere og har fordeler som f.eks. zoom-modus, men dessverre har han ikke fullt så mange våpen. Aliens er kraftigst og raskest av alle, men de eneste våpnene de kan bruke er hendene, halen og tennene.

Originalt konsept

Vi likte måten spillet er gjennomført på. Selve konseptet med de tre karaktertypene er glimrende, og det fungerer meget bra. Man får en helt forskjellig følelse avhengig av hvem man styrer, og det gir en etterlengtet variasjon i denne sjangeren. Hver art har en rekke separate brett å kjempe seg gjennom, som gjerne er basert på filmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.