Helgemoro:Drømme-PC for spillere

De fleste er enige i at det er gøy å spille dataspill. Men det er ikke så enkelt som du kanskje tror – dagens spill er gjerne prestisjetunge prosjekter utviklet over flere år, og de krever mye av PCen. En PC du kjøpte for tre år siden holder rett og slett ikke. Her finner du konkrete tips om nødvendig utstyr.

Helgemoro:Drømme-PC for spillere
Publisert

I gamle dager var alt så mye enklere – dataspill var typisk todimensjonale figurer i 16 farger krydret med diverse pipelyder.

Slik er det ikke lenger. Spillindustrien har vokst seg enorm, og mange spill har nesten Hollywood-budsjetter i produksjonene sine. Det du får er svært avansert 3D, lyd og lyseffekter som krever like avansert maskinvare. Det enkleste ville gjerne være å si at en bra spillmaskin er den raskeste og dyreste av alle, men det holder ikke. Her er tipsene om hvilke deler av PCen du behøver å oppgradere, og hva du ikke trenger å kjøpe.

Prosessor og minne

Prosessoren er kjernen i datamaskinen, og bør være så rask som mulig. Flere og flere spill benytter seg av multimedia-intsruksjonene i Pentium III-brikkene, så vi anbefaler ikke noe lavere. AMD K6 eller Athlon er også et alternativ, i og med at 3DNow!-teknologien begynner å få en viss utbredelse. Mange optimaliserer produktene for å utnytte den. En 450-500MHz prosessor bør uansett takle de aller fleste spillene på markedet i dag.

Mest mulig er også stikkordet når det gjelder minne. 128 MB RAM er minimum, 256 MB er behagelig. Mer enn dette gir ikke spesielt stor effekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer