Helgemoro:Elegante nettspill - helt gratis!

På nettstedet Excite kan du velge mellom et stort antall brettspill, kortspill, arkadespill o.l., som du kan spille mot andre spillere på nettet. Det elegante med disse spillene, er at du ikke trenger å installere noen ting som helst. Har du Java i nettleseren din, er det er bare å sette i gang!

Publisert

Vi har prøvekjørt spillene på Excite en periode, og vi er svært imponert. for det første er de tekniske løsningene gode og stabile. For det andre møter du til enhver tid på døgnet mange andre spillere som er klar for et slag Backgammon, Spar dame, sjakk, bridge eller et av de andre spillene du kan velge blant.

Så enkelt er det

Etter at du har registert deg som bruker, er det bare å klikke på det spillet du ønsker. Siden det er så mange brukere, har hvert spill et "spillrom" med tilgjengelige "bord". I spillrommet kan du også prate med andre brukere via tekstmeldinger (eng. chat).

Når du er klar til å spille, kan du enten sette opp et spill på et ledig bord, eller "sette deg ned" ved et bord med tilgjengelig plass. Du kan også spille mot datamaskinen hvis du vil det.

Spillene krever ikke at du installerer noe på PCen. All programkode er laget i Java. Dette gjør at det går litt tid å starte spillene/gå inn i spillerom den første gangen. Men neste gang går det mye raskere siden mye av koden ligger i mellomlageret (cache) på PCen.

Tusenvis av motspillere - alltid

Når dette skrives, er klokken 5 over 10 på en fredag, og akkurat nå er det minst 3.000 spillere som bekjeftiger seg med spillene. I går kveld var det minst dobbelt så mange. I tillegg til å spille, er det også mange som benytter anledningen til å slå av en prat, men vi er ikke spesielt imponert over nivået på den samtalen vi fulgte i morges. Her var det mye beskyldninger om fusk og annet tull. Kanskje dette er bedre i bridge-rommet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer