Heli Heroes

Lei av tankekrevende spill, for voksen tematikk eller for tregt tempo? Heli Heroes kan gi deg et sårt trengt avbrekk.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Mange av oss husker gamle arcade-spill fra 80-tallet, der du styrte et farttøy nederst på skjermen som kunne bevege seg fra venstre til høyre, og det eneste målet var å skyte flest mulig fiender på kortest mulig tid, og plukke opp våpenoppgraderinger. Slike spill har vært mangelvare på PC, med unntak av noen få titler på 90-tallet. De polske utviklerne Reality Pump bestemte seg for å gjøre noe med det, og laget dette enkle, men svært morsomme spillet.

Ikke akkurat Comanche 4

Premissene for Heli Heroes er svært enkle, du skal stanse en fiktiv terroristgruppering ved å sprenge alt mulig i lufta med de mest utrolige våpnene.

Heli Heroes

Du får en god innføring i spillet gjennom noen treningsoppdrag, og etterpå er det bare å kaste seg ut i noen av de mest fargerike landskapene vi har sett på lenge. Du har to typer helikoptre å velge mellom, amerikansk AH-64 eller russisk Ka-52, og det er noen forskjeller mellom dem når det gjelder våpenhåndtering og skjold. Vi holdt oss for det meste til AH-64, da vi fant det mest tilfredstillende å bruke.

Helikopteret du styrer befinner seg altså på nedre del av skjermen, og motstandere kommer mot deg fra alle retninger, fra bakken, vannet og luften. Du vil få spesifike oppdrag med hensyn til hva du skal ødelegge, men stort sett holder det bare med å skyte på absolutt alt som rører seg eller befinner seg på bakken.

Heli Heroes

Med jevne mellomrom vil du måtte ødelegge en ”boss” før du kommer videre.
Spillet er veldig lineært, og du beveger deg på forhåndsdefinerte ”spor”, men noen ganger får du velge hvilken retning du vil angripe en base fra. Det spiller ikke noen stor rolle hvilken vei du velger, men det er bra å kunne ha ihverfall litt innflytelse.

Kontrollen er barnsilg enkel, du benytter piltastene for å styre helikopteret, og to taster til for å avfyre maskingeværene og rakettene eller andre spesialvåpen som du vil plukke opp underveis.

Farlig for øyene

Heli Heroes

Heli Heroes bygger på en ganske avansert 3D-motor, som har støtte for noen helt vanvittige eksplosjoner, partikkeleffekter og andre spesialeffekter. Utviklerne inkluderte faktisk et modus som reduserer fargeintensiteten i spillet for de som synes det blir for heftig. Vi syntes ikke det, og koste oss med den gode grafikken.

Lyden i spillet er grei nok, men stemmen til personen som kommenterer dine oppdrag (hvis du spiller med AH-64), er ganske irriterende. Det går likevel an å venne seg til ham.

Må bare anbefale

Heli Heroes

Dette spillet er verdens enkleste, men likevel svært underholdende. Utviklerne tar oss tillbake til spill av den gamle skolen, da det bare var å putte på noen mynter i en maskin og skyte i vei. Dette er vi helt for – er du litt lei sofistikerte, avanserte og krevende spill er dette et velkomment avbrekk.

Du kan laste ned en gratis demo av spillet fra denne adressen, og videre kan du låse den opp for å få tilgang til alle oppdragene ved å betale rundt 120 kroner. Dette er valuta for pengene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer