Helium - et lite vindu på toppen av de andre

Se video, vis kalenderen, følg fotballkampen eller hva det måtte være.

KJEDELIG? Med Helium kan du se video mens du holder på med andre, ikke fullt så morsomme ting. Som regneark, for eksempel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KJEDELIG? Med Helium kan du se video mens du holder på med andre, ikke fullt så morsomme ting. Som regneark, for eksempel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir fort trangt med plass på skjermen om du skal holde på med flere ting samtidig.

Det var Jaden Geller lei av, og i løpet av en kveld lagde han derfor Mac-appen Helium, som har åpen kildekode og kan lastes ned gratis.

Flytende vindu på toppen

Appen er like enkel som den er genial - det er i praksis en instans av Safari-nettleseren som er blottet for adresselinjer, verktøylinjer og andre ting du strengt tatt ikke trenger om du bare vil se en film eller deler av en nettside.

Det blir alltid liggende over de andre programmene på skjermen, slik at innholdet ikke havner bak noe annet.

LES OGSÅ: Mac-programmene du bare ha

Når du har startet appen, går du til «location»-menyen og angir URL-en som skal lastes. Programmet er smart nok til å skrelle vekk det meste på en rekke nettsider, slik du ser bare filmen (og ikke alt annet rundt) når du bruker YouTube, Vimeo eller Netflix.

Vinduet kan selvsagt skaleres i størrelse, og du har mulighet til å justere hvor gjennomsiktig det er, hvis du trenger å se noe som er bak.

Andre bruksscenarier kan være å følge en liveblogg, vise kalenderen eller en chat, for eksempel.

Mer informasjon finner du på Github.

LES OGSÅ: Slik virker Googles smarte bildetjeneste

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer