Her er den norske roboten AV1

Helnorsk oppfinnelse hjelper syke barn til å delta på skolen

Kan følge undervisningen og være sosial fra sykesengen via roboten AV1.

FØLGER MED FRA BORDET: AV1 er utviklet og produsert i Norge. Bak roboten står osloselskapet No Isolation. Foto: Produsenten
FØLGER MED FRA BORDET: AV1 er utviklet og produsert i Norge. Bak roboten står osloselskapet No Isolation. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Til enhver tid er opptil 6.000 skolebarn mellom 5 og 19 år så syke at de har et fravær på tre måneder eller mer i løpet av skoleåret, ifølge magasinet Utdanning. Hittil har det kanskje vært mest fokus på at disse går glipp av mye av undervisningen, men de sosiale aspektene ved fraværet kan være vel så alvorlige.

Fjernstyrt stedfortreder

- Skolen er den viktigste sosiale arenaen for barna, og vi ønsket å hjelpe langtidssyke barn ut av den sosiale isolasjonen mange av dem opplever, forteller gründer og CEO i osloselskapet No Isolation, Karen Dolva, til Dinside.

- Roboten AV1 ble vår løsning på problemet, fortsetter hun.

Nå tenker du kanskje at det er snakk om en robot-kamerat som barnet kan leke med, men det er helt feil. Intensjonen er derimot at roboten skal være barnets øyne, ører og munn i klasserommet - en stedfortreder som syke barn kan fjernstyre hjemmefra via mobilen eller nettbrettet.

Ideen ble til etter å ha snakket med mange familier med langtidssyke barn.

- Uavhengig av diagnose ville alle tilbake på skolen. Så vi måtte finne på noe som lot dem gjøre nettopp det, forteller Dolva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer