Helt gratis antivirus

TIPS: Det trenger ikke å koste ett øre å være godt beskyttet. Her er de beste gratisprogrammene. (Oppdatert 25. desember 2007)

Publisert
Sist oppdatert

Brannmur, antivirus og antispyware. Det verker litt i tennene til mange når de hører disse ordene, som i praksis er sikkerhetstiltak som burde vært på plass i forkant av enhver internettoppkobling. Problemet er at det krever aktiv innsats fra deg å få alle løsningene på plass, uansett hvilken versjon av Windows du bruker.

Hvis du er koblet til Internett gjennom en ruter, er sjansene store for at du allerede er beskyttet av brannmur. I tillegg har både Vista og XP innebygd programvarebasert brannmur (Vista-brannmuren er best). Vista har i tillegg innebygd antispyware, men ikke antivirus.

Har De lært Dem å ta sikkerheten på alvor?
Har De lært Dem å ta sikkerheten på alvor? Vis mer


Og dårlig nytt til deg som bruker Windows 2000, Me og eldre versjoner. Du er i praksis helt ubeskyttet dersom du ikke tar jobben med å installere sikkerhetsprogrammene på egen hånd.

Gratis til hjemmebruk

Det finnes gode og dårlige sikkerhetsprogrammer, som med alt annet. Noen koster penger, andre er gratis. Hva som er bra og hva som er dårlig ser man ikke nødvendigvis på prislappen, men felles for gode sikkerhetsprogrammer er at de oppdateres ofte for å holde truslene på trygg avstand. Det krever at utgiveren jobber kontinuerlig med programmet, noe som er vanskelig å få til uten å ta penger for jobben.

Enkelte utgivere av sikkerhetsprogrammer har imidlertid valgt en inntektsmodell som er svært gunstig for oss forbrukere, ved å la oss bruke programmene gratis hjemme (som regel uten krav på support), mens man må betale dersom man er en bedrift. Flere utgivere av programvare opplever stor suksess med en slik modell.

På de neste sidene har vi omtalt noen av de mest aktuelle antivirusprogrammene som du kan bruke gratis som privatperson. Kjenner du til flere? Del tipsene og erfaringene dine med andre lesere i debatten under!

Her er seks gratis antivirusprogrammer for Windows!

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Diskuter:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer