Helt i synk

Google-kalenderen snakker nøyaktig samme språk som iPhone-kalenderen. Vi viser deg hvordan.

Helt i synk
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert som du sitter med en PC på jobb, en Mac hjemme, og kanskje en iPhone på kjøkkenet og, hvis du virkelig sliter, på toalettet, kan det bli komplisert å holde orden på både epost- og kalenderinformasjon på tvers av alle maskinene.

Det finnes naturligvis en rekke synkroniseringstjenester både på nett og i form av programvare, men mange av dem koster penger, eller så krever de en halv doktorgrad i informatikk å konfigurere. Her skal du få et gulltips som viser hvordan du enkelt kan få Googles kalender-tjeneste til å synkronisere med iPhonen din.

Én om gangen

Før du begynner må du være helt sikker på at du ikke allerede har konfigurert en Exchange-konto på iPhone. Som på de fleste mobiler er det bare mulig å bruke én slik konto om gangen.

Gå nå til "Innstillinger", og deretter "Epost, kontakter, kalender". Velg "Legg til konto", og så trykker du på symbolet for "Microsoft Exchange" (øverst).

Helt i synk

Legg inn et hvilket som helst navn på kontoen i feltet for "Epost", og la domene-feltet stå åpent.


Skriv så inn hele brukernavnet ditt hos Google, inkludert "gmail.com", i feltet for "Brukernavn", etterfulgt av Google-passordet.

Skjerpings

Etter å ha trykket "Neste" legger du inn tjeneren "m.google.com". Trykk "Neste" igjen.

MERK! Her bør du virkelig holde tunga rett i munnen.

Vinduet som nå kommer opp brukes nemlig til å bestemme hvilke data som skal synkroniseres. Mail støttes foreløpig ikke over Exchange-protokollen av Google, mens "Kontakter" og "Kalender" kan sendes mellom Google og iPhone.

Velger du "Kontakter" bør du enten ha tatt backup av mobilen via iTunes, eller så bør du ha lagt inn alle kontaktene dine i Googles mail-tjeneste, Gmail. Har du ikke gjort noe av dette risikerer du å miste alle kontaktene dine, ettersom de overskrives når du synkroniserer iPhone for første gang.

Selv har jeg valgt å skru av "Kontakt"-synkronisering, og altså bare bruke kalenderen.

Helt i synk


Trykk "Ferdig". Nå har du bare et par-tre steg igjen, så er oppsettet ferdig.

Språkforvirring

Først du må besøke m.google.com/sync fra iPhone for å bestemme hvilke kalendere du vil skal synkroniseres.

Får du opp en norskspråklig utgave av Google med beskjed om at denne tjenesten ikke støttes av din enhet, skal du ikke bry deg om det. Det er språket som ikke støttes. Velg "Bytt språk", og deretter "Engelsk".

Helt i synkNå støttes plutselig enheten din ...

Velg iPhone-enheten som kommer opp i lista, og kryss deretter av for kalenderne du vil skal synkroniseres mellom Google Calendar og iPhone. For øyeblikket kan du velge maksimalt fem kalendere, akkurat litt for få for de verste kalendermisbrukerne, men så lenge vi kan ta med Liverpool-kalenderen vår er vi rimelig fornøyd.

Helt i synk


Har du aktivert push-synkronisering på iPhone vil synkroniseringsjobben allerede være i gang i bakgrunnen. Er push avskrudd vil synkroniseringen begynne neste gang du starter iPhone-kalenderen.

Fra og med nå vil Google-kalenderen og iPhone-kalenderen alltid være i synk.

Fungerer utmerket

Vi har testet tjenesten en stund, og er svært fornøyd. Legger du inn en ny hendelse i iPhone-kalenderen havner den så å si umiddelbart i Google Calendar - og vice versa.

Merk at det også er mulig å legge inn varsling via iPhone-alarmen for hendelser som først legges inn i Google Calendar. Hver hendelse har nemlig en påminnelsesfunksjon, og her velger du simpelthen "Forgrunnsvindu" som varslingsmetode, etterfulgt av hvor lang tid i forveien du vil at alarmen skal lyde.

Dette fungerer også andre veien - legger du inn alarm i iPhone-kalenderen vil den vises som "Forgrunnsvindu"-varsling i Google Calendar. Også eventuelle adresser og notater som legges ved hendelser i begge kalenderne, overføres enten til mobilen eller til Google Calendar.

OPPDATERT: Som noen helt riktig har informert om, er Google Sync-tjenesten også tilgjengelig for andre mobiler og plattformer. Sjekk for eksempel her for mer informasjon!

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk debattfeltet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer