Helt nye PC-design på vei?

Det er ikke bare Apple som tenker nytt når det gjelder PC-design. På Intels utviklerkonferanse som pågår i Palm Springs, diskuteres det heftig om utviklingen av framtidens PCer. Det som er felles er at du ikke finner noe som ligner på dagens kjedelige PCbokser blant de modellene som vises fram.

Pyramideformet PC-prototype vist på Intels utviklerkonferanse.
Pyramideformet PC-prototype vist på Intels utviklerkonferanse. Vis mer
Publisert

Den eneste populære personlige datamaskinen som virkelig skiller seg ut for tiden, er iMac fra Apple. Andre fabrikanter har gjort forsøk med nye design, men som regel er disse bare en variant av den firkantede kassen, med litt runde paneler her og der. Det virker som om alle fabrikantene er livredde for å skille seg ut, men det ser ut til at disse trendene vil endre seg i løpet av ikke så fjern framtid.

Gammel teknikk begrenser

Siden alle stasjonære PCer i dag er bygget opp av standard hovedkort, kortplasser, strømforsyning og lagringsenheter, blir oppgaven for designet redusert til bare å holde delene sammen.

Men Intel vil på sikt fjerne både kortplassene og de gamle serie- og parallellportene. Det som kommer i stedet er at mange funksjoner som tidligere var separat maskinvare blir integrert. Eksempler på dette er at nettverk, modem og lydkort forsvinner inn i en kombinasjon av nye brikkesett og ny programvare.

Designet viktigere enn innmaten

På Intels utviklerkonferanse vises det fram flere PC-design som bryter radikalt med alt vi har sett hittil. Pyramider, vaser og skjeve skulpturer - ingen ting er umulig når designerne får fritt spillerom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer