Hente filer fra PCen min via Internett?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

går det an å legge ut en link på hjemmesiden min som fører til min maskin og en bestemt mappe? Tenkte at jeg kunne ha f. eks bilder og Powerpoint-presentasjoner der istedenfor å belast mine 50 MB hos Telenor.

Må jeg ha fast IP adresse ?

Vennlig hilsenVidar

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvis du ønsker at filer på din PC skal bli tilgjengelig på Internett, må du ha et lite serverprogram kjørende på PCen, for eksempel en FTP- eller HTTP-server. Det mest praktiske i ditt tilfelle er å sette opp en FTP-server, men husk at hver gang du kobler PCen til Internett vil den få en ny IP-adresse, og lenken på hjemmesiden må dermed oppdateres. Det kan hende at din Internett-leverandør kan tilby fast IP, men dette betyr som regel en merkostnad for deg.

Det finnes derimot et alternativ til dette, nemlig å opprette en dynamisk DNS (Domain Name Service), for eksempel gjennom www.dyndns.org. Her kan du ha en fast adresse til PCen din, for eksempel ftp://vidarsftp.dyndns.org. Hver gang PCen kobler seg mot nettet kan du la et lite program sende IP-adressen til dyndns.org, som i neste omgang sørger for at referansen går til denne. Tjenesten er gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer