Her er alle spillefilmene gratis

Har filmselskapene gitt opp?

Av en eller annen grunn ser ikke filmselskapene ut til å bry seg om at privatpersoner har lastet opp hundrevis av filmklassikere til YouTube.
Av en eller annen grunn ser ikke filmselskapene ut til å bry seg om at privatpersoner har lastet opp hundrevis av filmklassikere til YouTube. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede oppdaget ved en tilfeldighet nylig at en av mine desiderte filmfavoritter, Den sjette sansen, lå ute i full lengde på YouTube. Ikke nok med det, jeg kunne streame den i meget god HD-kvalitet. Det viste seg videre at den hadde ligget der lenge.

Nå melder The Wall Street Journal at flere hundre hele spillefilmer har dukket opp på YouTube den siste tiden, og merkelig nok uten at filmselskapene ser ut til å bry seg. Ja, for dette er ifølge avisen visstnok ikke et stunt fra den kanten, men snakk om filmer som enkeltpersoner har lastet opp ulovlig.

Les også: Pirate Bay kan bli sperret i Norge

Hadde ikke behøvd å skje

Allerede i 2007 introduserte YouTube en teknisk løsning som gjorde det enkelt for filmselskapene å avsløre når piratkopiert materiale blir lastet opp til YouTube, slik at prosessen enkelt kan stoppes. Hvorfor nesten ingen har tatt i bruk disse mulighetene er et mysterium, skriver avisen, som har prøvd å få filmselskapene i tale, men stort sett uten hell.

Vi gjorde noen søk i morgentimene fredag, og ved å søke etter "full movie" fant vi følgende filmer i løpet av noen minutter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer