Her er Amazon Kindle Fire

Blir du overrasket hvis vi sier at nettbrettet kjører Android? Sannsynligvis ikke. Men prisen overrasker nok mange.

STOLT FAR: Amazon-sjef Jeff Bezos med rykende ferske Fire - et nettbrett som bør gi både Apple, Samsung og andre ørlite nerver. Foto: Engadget
STOLT FAR: Amazon-sjef Jeff Bezos med rykende ferske Fire - et nettbrett som bør gi både Apple, Samsung og andre ørlite nerver. Foto: Engadget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for Android-baserte nettbrett begynner nå å bli så glovarmt at potensielle nye aktører risikerer å brenne seg kraftig hvis ikke de gjør så å si alt riktig. I dag fikk det raskt voksende operativsystemet enda et medlem, og det kommer ikke fra hvem som helst.

På en pressekonferanse i New York har selveste Amazon, den gigantiske nettbutikken som begynte med nettbøker, men som nå selger alt fra mobiltelefoner til klær til musikkinstrumenter, endelig lansert Kindle Fire. Det er et nettbrett som, i det minste på papiret, bør gjøre et visst inntrykk både på andre Android-produsenter og på den desiderte markedslederen - Apple.

Svært beskjeden pris

Kindle Fire vil i USA koste så lite som 199 dollar (rundt 1.150 kroner), noe som er betydelig rimeligere enn hva Apples iPad selges for i USA (499 dollar). Det kan Amazon gjøre fordi de vet de kan selge innhold fra resten av økosystemet til Fire-brukere, og heller enn å tjene gode penger på selve nettbrettet, har de tenkt å ta inn pengene via innholdstjenester.

Skjermstørrelsen er forøvrig langt mer beskjeden, men sju tommer er kanskje nok når det er en gigantisk innholdsleverandør som Amazon som distribuerer produktet. De har allerede hatt betydelig suksess med sitt lesebrett, som byr på langt mindre avansert teknologi enn Kindle Fire, og de er - som Apple - for lengst i gang med å bygge opp en omfattende infrastruktur bestående av blant annet e-bøker og streamingtjenester som serverer både filmer og musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer